Užitečný občasník 100PROgastro pro majitele a manažery gastro podniků.
“Témata budou různá, jmenovatel jediný – Vaše cesta k vyšší prosperitě.”
Přínos cross trainingu jako cesty k vyřešení nedostatku personálu vašeho gastro podniku
2. část
Dnešní den zakončíme část o plánovaném a řízeném cross trainingu shrnutím, jaký další přínos bude mít při jeho využití pro vaši restauraci a vás jako zaměstnavatele a vaše zaměstnance
- Rozvoj nových dovedností
- Když vytrénujete zaměstnance v rámci oddělení, poskytnete jim technické know-how, které potřebují k supervizi týmu, a umožní jim soustředit se na další klíčové manažerské dovednosti, jako je komunikace, strategie či efektivní zvládání konfliktů
- Nabízí se možnost zatrénování managera in charge – manažer zástupce – při nepřítomnosti
- Porovnání kvality zaměstnanců v různých provozech
- Zaměstnanci jsou strategičtější. Prostřednictvím křížového školení rozšiřujete sady dovedností, které jsou k dispozici ve vaší organizaci, což vám pomůže vyhnout se poklesu produktivity kvůli „nedostatkům v dovednostech“, které se otevírají, když zkušení zaměstnanci odstupují nebo odcházejí. Cross-training také pomáhá zaměstnancům organizace více strategicky. Když víte, co mohou vaši zaměstnanci dělat, také víte, co nemohou dělat – což vám umožňuje koordinovat s personálním partnerem, abyste přizpůsobili další hledání externích talentů.
- Možnosti setkat se, sdílet zkušenosti a naučit spolupracovat se zaměstnanci v jiných odděleních či restauracích
- Větší flexibilita pro zaměstnance a zaměstnavatele, pokud jsou na dovolené nebo z různých důvodů chybějí
- Když jeden nebo dva zaměstnanci chybí, mohou zaměstnanci lépe „pokrýt“ tuto nepřítomnost, pokud jsou již obeznámeni s klíčovými úkoly zaměstnance v dané – výpomocné provozovně.
- Při krátkodobých nepřítomnostech může křížový trénink vyhlazovat potenciální poklesy produktivity, aniž by musela provozovna uvažovat o dočasném omezení provozu.
- Lepší pochopení organizačních postupů podřízených i nadřízených
- Příležitost posílit podporu zákazníků s více znalými zaměstnanci
- V případě plánovaných větších akcí vám efektivněji pomůže zatrénovaný personál z přidružené provozovny než nekvalitní – nezacvičený brigádník
- Schopnost udržet zaměstnance motivované a „čerstvé“ prostřednictvím rotace
- Potencionální snížení absencí a obraty zaměstnanců
- Motivace týmu k osobnímu růstu a možnosti povýšení
- Zvýšení motivace investováním do profesního růstu zaměstnanců. Někdy jsou nejlepším motivátorem právě nepeněžní odměny. Díky nabídce křížového školení, společnost dokládá, že se skutečně zajímá o pracovní kariérní růst a možnosti vzdělávání, které jsou pro pracovníky k dispozici.
- Úspora na platech v případě poklesu prodeje a provozu
- V situaci poklesu businessu, možnost převést zaměstnance na jiné pracoviště, včetně jeho finančního ohodnocení
GASTRO KAIZEN díl 21. Přínos cross trainingu jako cesty k vyřešení nedostatku personálu vašeho gastro podniku 2. část, je ve svém závěru a my se opět těšíme příště, máme připravené články na témata upsellingu a práce s menu.
A kdyby cokoliv, neváhejte nás kdykoliv kontaktovat. Náš cíl je Váš vyšší profit!
Za tým 100PROgastro s.r.o.
Martina Abler
PS: Líbí se Vám naše „Tipy a zajímavosti“ pro Vaše lepší podnikání v gastronomii? V případě, že ano, stačí v patičce našeho webu „Odebírat tipy a zajímavosti“ zadat svůj e-mail a budou Vám pohodlně chodit přímo do Vaší e-mailové schránky.
Stejně tak můžete GastroKaizen odebírat přes náš facebookový profil https://www.facebook.com/100progastro/?ref=bookmarks, stačí dát stránce „To se mi líbí“.